Wasmachine.com

Hoe moet je een wasmachine vervoeren?

Wasmachines zijn grote, zware apparaten die moeilijk te vervoeren zijn. Maar zo nu en dan moet je er toch aan geloven – die wasmachine moet van zijn plek! Gebruik onze tips voor het vervoeren van je wasmachine. Maar allereerst: Om een wasmachine te vervoeren heb je minimaal 2 personen nodig!
1. Zorg ervoor dat er geen water meer in de wasmachine zit. Draai de kraan dicht en ontkoppel de toevoerslang. Hier zal nog water in zitten, dus houd een emmer bij de hand. Hetzelfde geldt voor het ontkoppelen van de waterafvoerslang. Leeg vervolgens ook het water uit het filter. Deze vind je achter het klepje aan de voorkant van je wasmachine. Haal het slangetje los en laat deze leeglopen.
2. Zet daarna de trommel van je wasmachine vast met transportbouten- beugels- of pinnen. Deze heb je meegekregen bij de levering van je wasmachine.
3. Dan gaan we tillen. Één persoon staat voor de wasmachine en de ander aan de achterkant. Kantel de wasmachine licht naar achteren zodat de persoon aan de voorkant de onderkant kan pakken. De ander duwt de achterkant van de machine en pakt vervolgens ook de onderkant vast. Til vanuit je knieën, niet vanuit je rug, en houd de wasmachine altijd rechtop.
4. Als je de wasmachine vervoert in een busje of bestelwagen, zet deze dan heel goed vast. Bijvoorbeeld tussen ander groot (en stevig) meubilair of met kabels. Als de wasmachine van zijn plek komt tijdens het rijden, kan dit erg gevaarlijk zijn.