Wasmachine.com

Hoe kun je vetluis verwijderen uit de wasmachine?

Vetluis is de meest voorkomende oorzaak van een stinkende wasmachine. Vetluis is een ophoping van onder andere zeepresten, huidcellen, stof en vetten in je wasmachine. Deze bruin/grijze substantie kan heeft een muffe of zure geur die kan overslaan op je (gewassen) wasgoed en is een broedplaats van bacteriën. Naast dat het vies ruikt, is het dus ook erg onhygiënisch om vetluis in de wasmachine te hebben.
Gelukkig is het niet heel moeilijk om van vetluis af te komen. Volg daarvoor de volgende stappen.
1. Draai een kookwas, dat is een normale wasbeurt maar dan op minimaal 90 graden en zonder wasgoed, wasmiddel of wasverzachter. Eventueel kun je wel een kopje azijn door de wasmiddellade gieten aangezien dit de geur neutraliseert en tegelijkertijd kalkvorming tegengaat.
2. Maak daarna de rubbers van je wasmachine schoon. Hiermee bedoelen we de rubbers bij de deur van de wasmachine. Deze maak je het beste schoon met een vaatdoek en een sopje. Maak de rubberen delen na afloop droog met een droge, schone doek.
3. Leeg het filter van je wasmachine. Deze vind je achter het kleine deurtje aan de voorzijde van je wasmachine. Hiervoor plaats je een lege teil onder het filter. Open het klepje en laat de wasmachine leeglopen via het aftapstangetje. Daarna kan je het filter losmaken. Reinig deze met warm water onder de kraan.
4. Bij de meeste wasmachines kun je de wasmiddellade uit de wasmachine halen. Doe dit en spoel hem vervolgens schoon onder de kraan. Droog hem weer goed af voor je hem terugzet in de wasmachine.
Om te voorkomen dat er op een later moment weer vetluis ontstaat, is het belangrijk je wasmachine regelmatig schoon te maken.